Yatak Seçerken

Yatak almak ciddi bir iştir…

İşte bu nedenle, yatak seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri bilmek, bilinçli ve doğru bir seçim yapmak için çok önemlidir:

Her şeyden önce, yatak sıradan bir eşya değil, eviniz, sağlığınız ve geleceğiniz için uzun süreli bir yatırımdır. Bunun sebebi, yatağınızın size uygunluğunun ve mevcut durumunun, sabah kalktığınızda kendinizi nasıl hissettiğinizi yakından etkilemesidir. Dolayısıyla, yatağınızı seçerken, onunla en az 8-10 yıl süre boyunca birlikte olacağınız gerçeği göz önünde tutulmalıdır.

Eskiden inanılan görüşün aksine, makbul olan yatak, sert olan değildir. En iyi yatak, tüketicinin vücut yapısına, hayatına ve ihtiyaçlarına uygun olanıdır.

Günlük yaşam ritminiz, size uygun olan yatağın tercihinde kayda değer bir etkendir: Örneğin masa başında çalışanlarla bütün günü ayakta geçirenlerin ya da emekliye ayrılmış olanların farklı yataklara gereksinimi vardır. Kişinin yaşı, cinsiyeti, sağlığı, kilosu, vücut ısısı, terleyip terlemediği, vb. faktörler de karar aşamasında mutlaka değerlendirilmelidir.

Yapılan araştırmalar sonucunda, sağlıklı bir yetişkinin uyku sırasında ortalama olarak 40 ila 60 kez döndüğü saptanmıştır. Bu bulgunun ışığında, herkesin içinde kolayca dönüp özgürce hareket edebileceği, boyuna ve kilosuna uygun, geniş bir yatak seçimi yapması tavsiye edilmektedir. İdeal yatak boyu, kullanıcının boyundan 20 cm uzun, eniyse en az 95 cm geniş olmalıdır. Tabii ki, yatağın konulacağı alanın büyüklüğü de dikkate alınmalıdır.

İklim, yatak seçiminde bir diğer önemli konudur. Mesela, mevsimlerin çoğunlukla sıcak ve nemli geçtiği bir yerde yeğlenmesi gereken yatakla soğuk ve kuru bir bölgede tercih edilen yatakların özellikleri (yapısı, kumaşı vb.) birbirinden farklı olmalıdır.

Unutmadan: Yatak alırken mutlaka değerlendirmeye aldığınız yatağın üzerine uzanarak size hissettirdiklerini test edin. Çekinmeyin! Ürünün ergonomisini anlayabilmek için birkaç dakika üzerine uzanın. Özellikle omuzlarınızın, bel ve sırt bölgenizin rahat edip etmediğini anlamaya çalışın. Yatağın sadece kumaşına, görünüşüne, yumuşaklığına değil, konstrüksiyonuna, boyutlarına, yüksekliğine ve dayanıklılığına da bakın.

Burada saydığımız bütün etkenler ve dahası hakkındaki tüm merak ettikleriniz için GİZEM MOBİLYA ailesine danışabilirsiniz.

Yaşamınıza en uygun yatağın seçiminde size yardımcı olmak üzere eğitilen danışmanlarımızın önerilerini duymadan asla yatağınıza karar vermeyin…